Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 10.00 - 13.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Nieuwe wijnen

nieuwe wijnen 2023 1.jpgdonderdag 30 november 2023

Beste wijnliefhebbers,

De afgelopen maanden hebben we diverse beurzen bezocht en uiteindelijk veel nieuwe wijnen opgenomen. In het kort een overzicht van onze aanwinsten. Bent u er klaar voor een keuze te maken voor uw relatiegeschenken of wilt u iets speciaals schenken bij uw kerstdiner? Wij kunnen u ook altijd adviseren in de winkel!

Hornhead red oaked reserve Malbec                                                             € 9,99

Een eigenzinnige wijn, vol en intens. Een échte Malbec van zijn Zuid-Franse geboortegrond, het Frans Catalonië / de Languedoc. Aardse tonen, bijna gebrand rubber, intense chocolade tonen, het hoort allemaal bij een karaktervolle Malbec. Smaakvol, zeer sappig en toch met een bepaalde masculiene elegantie.

Lekker bij de barbecue, maar ook heerlijk bij de borrel met hapjes, biefstuk met flink boter en rozemarijn en gerookte/geroosterd gevogelte.

Calusari Reserva Chardonnay/Feteasca Regala                                           € 8,99

Mooi strogeel. Geur openbaart zich direct weldadig met gele appeltjes, perzik maar ook hooi en een likje vanille. Het hout is erg subtiel en overheerst niet. Fijn romig van mondgevoel, vanille, roomboter en tarte tatin van peer. Een lekker romige afdronk. 

Lekker bij stukje zalm uit de oven, vis gerookt op hooi op de Green Egg. Avocado salade met gebakken spekjes.

Calusari Reserva Merlot/Cab Franc/Feteasca Neagra                                  € 8,99

Krachtig glas maar zonder vermoeiend te worden. Naast het zwarte fruit komt er duidelijk een hint van peper en andere specerijen bij.

Lekker bij de Chili con carne, Sticky BBQ ribs. Gaat super ook bij pittige Kolbazs worsten andere pittige salami's.

Domaine Lafage 'La Grande Cuvée' AOC Côtes du Roussillon blanc          € 21,99

In eerste instantie is de geur wat ingetogen maar zodra de zuurstof uit de lucht de wijn tot leven brengt komt er een imposante rij aan geuren voorbij. De smaak ondersteunt het geheel en geeft het nog een extra dimensie. Dit is eten en drinken tegelijk. De wijn heeft 1 jaar gerijpt in demi muids (houten vat van 600 liter)

Lekker bij gerechten met veel smaak en complexiteit, stevige vissoorten en salades en mild gekruid gevogelte gerechten.

Anna de Codorníu blanc de blancs                                                               € 13,99

Een traditionele blend van Parellada, Macabeo en Xarello maar verrijkt met een forse lik Chardonnay. Samen met een rijpingsperiode op zijn lie van meer dan 15 maanden zorgt dit voor een mooie complexiteit in het glas. Schitterende gele kleur met groene reflecties. Fijne, aanhoudende bubbels en aroma's van citrusachtig en tropisch fruit. Complexe verouderingsaroma's als van toast en brioche voegen zich daarbij. Mede door die toevoeging van Chardonnay is hij In de mond romig, breed en langdurig. Met Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve is elke gelegenheid een toost waard.

Lekker bij Hollandse garnalen in gelei. Foie Gras op toast, alsook een Oester gegratineerd met een sabayon op basis van dezelfde Anna de Codorníu Blanc de Blancs brut.

Alvi’s drift signature Chenin Blanc                                                                € 7,75

De wijn is licht strogeel van kleur en heeft een stuivende neus van bloemen en passievruchten. Het mondgevoel is zacht en filmend met witte perzik en nectarine als hoofdrolspelers. In het glas resulteert dit alles in een mooie combinatie van intense aroma's, complexiteit en lengte, een schoolvoorbeeld van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc.

Lekker bij salades, visgerechten, gegrild wit vlees.

Alvi’s drift signature Pinotage                                                                       € 7,75

De Pinotage wordt na de fermentatie op de schillen en de persing, gerijpt op Amerikaans eiken gedurende 8 maanden. De wijn heeft een diep, donker granaatrode kleur. In de geur een prachtig boeket van rijpe rode bessen, moerbei en bramen. De tannine structuur is goed in balans met het fruit en hout. Verder ervaart u subtiele tonen van vanille die goed geïntegreerd zijn met hints van chocolade en donkere kersen.

Lekker bij gebraden rundvlees, eend.

Alvi’s drift reserve chardonnay                                                                    € 13,99

De trossen worden in z'n geheel geperst en het sap wordt in houten vaten vergist. Daarna rijpt de wijn 11 maanden op de fijne lies in Frans eikenvaten waar regelmatig battonage in plaatsvindt. De Reserve chardonnay wordt gemaakt in een Bourgondische stijl die complexiteit en bewaarpotentieel garandeert. De strobleke kleur en de geur van perzik maken al nieuwsgierig. De smaak is mondvullend, in balans en de tonen van citrus, witte chocolade en vanille blijven lang hangen. Het bewaarpotentieel is 2 tot 5 jaar.

Lekker bij milde gekruide kip, eend, zeebaars, gebakken tong, tonijn.

Sartori Valpolicella Montegradella                                                               € 12,99

De wijn wordt gemaakt van een selectie van de beste druiventrossen van het Montegradella-wijngoed. Na een zachte kneuzing laat men 10-20% van de most aflopen, om zo een betere verhouding tussen schilletjes en most te verkrijgen. De gistende most blijft 8-10 dagen in contact met de schilletjes. De jonge wijn rijpt 18-24 maanden op traditionele cuves en grote houten vaten. Intens robijnrood. In de neus rijpe fruitaroma’s met tonen van zwarte bes, kersen, pruimen en tuinkruiden. Tamelijk vol van smaak met sappig fruit, soepele tannine en een lange afdronk.

Lekker bij rijke pastaschotels, fijne vleesgerechten, wild, gerijpte kazen.

Sartori Marani                                                                                               € 11,99

Na met de hand te zijn geoogst laat men de druiven 40 dagen licht indrogen. Daarna worden ze geperst, de schilletjes blijven nog kort in contact met de gekoelde most en vervolgens wordt de most vergist, deels op eikenhouten vaten. Daarna 6-7 maanden rijping op de fijne lie. Helder fonkelend geel van kleur. In de geur rijke aroma's van rijp fruit en een vleugje honing. In de mond weelderig met een lange afdronk met minerale tonen; de vulkanische bodem van Soave komt hier tot uitdrukking.

Lekker bij pasta's met romige saus, wit vlees, vis van de grill.

Doppio Sasso bianco                                                                                    € 12,99

Intens citroengeel van kleur met een scala aan reflexen. Aroma’s van rijpe druiven, witte perzik, abrikoos en rijpe citroen. Door de vrij late oogst heb je superrijk en rijp fruit in zowel aroma’s als smaak. Volle body en smakelijk, sappig fruitig met een aangenaam frisse finale

Lekker bij mozzarella en tomaat, basilicum, gerechten met kip (al dan niet gegrild). Stevige wit vis (kabeljauw). Risotto.

Doppio Sasso rosso                                                                                      € 12,99

Na vergisting van ongeveer 20 dagen volgt tweede vergisting op bezinksel van een eerder gemaakte Amarone. Daarna wordt een deel 12 tot 18 maanden gerijpt in houten vaten. De smaken van rijp fruit doen denken aan bramen, kersen en bosbessen. Tonen van rozijnen worden gevolgd door bloemige en kruidige sensaties. Warm, evenwichtig en goed gestructureerd.

Lekker bij stoofschotels, pasta met krachtige saus, gegrild vlees en gerijpte kazen.

PER TE Nero di Troia Appasimento                                                                € 9,99

Intens paarsrood van kleur. Vol aromatische neus van rijpe pruimen en een vleugje rozijn. Vol van smaak, gebalanceerd met stevige maar zachte tannine en gemiddelde zuren. Stevige krachtpatser maar heerlijk zwoel in de finale. 

Lekker bij rijpere harde kazen en gedroogde ham, maar ook salami, stevige pastagerechten, stoofschotels en wild. Perfect bij gegrild vlees, of van de BBQ. Kan behoorlijk veel gerechten matchen.

Maison Bouachon AOC Condrieu ‘Les Tourrays’                                          € 55,99

Het wijngebied Condrieu valt als wijngebied onder de noordelijke Rhône maar valt onder drie departementen (Rhône, Loire en Ardèche). Het is slechts 130 ha groot en alleen de viognier druif staat hier aangeplant. Ten tijde van de Romeinen werd hier al wijn gemaakt en heeft sinds 1940 al een eigen AOC status. Uiterst complexe wijn wat al begint in de neus met gerijpt geel fruit, honing citrus wat zich in de smaak voortzet met fraaie balans, dikte en eindigt met iets van drop en specerijen.

Lekker bij krachtige gerechten van vis, wit vlees, gegrilde groenten en paté.

Feuerheerds Duoro Reserva (aged in Port Barrels)                                      € 9,49

Deze wijn is gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz druiven. Het Port-karakter van de wijn ontstaat door de rijping in oude Portvaten gedurende 12 maanden. Deze wijn heeft een diepe bordeauxrode kleur en aroma's van pruimen en kers. Op het bouquet zachte tannine door de rijping in oude houten vaten.

Lekker bij kaas, wild en gerechten met rood vlees.

Neropasso                                                                                                       € 9,99

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Lekker bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

Oropasso                                                                                                         € 9,99

De Oropasso wordt gemaakt van Garganega en Chardonnay druiven. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks. De wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.

Torre de Lancia Bianco Fuoco                                                                        € 6,99

De wijn straalt delicate bloemige aroma's uit, met tonen van jasmijn en oranjebloesem die uit het glas komen. Het bloemenboeket wordt begeleid door een mengelmoes van rijp steenfruit, zoals perzik en abrikoos, die het aroma een weelderige zachtheid geven. De Malvasia zorgt voor een lichte honingtoets. In de mond valt deze wijn op door zijn knapperige en elegante structuur, met een aangename afdronk en houdt lekker lang aan.

Lekker bij lichte geroosterde visgerechten of een ravioli van schaaldieren.

Rosso Fuoco Negroamaro/Primitivo                                                             € 6,99

Een originele blend van de twee belangrijkste druiven uit het zuiden van Italië. Kenmerkende geur van gedroogd fruit. De smaak is zacht met fruitinvloeden van bramen, bosbessen, donkere kersen en pruimen. Soepel en smaakvol.

Lekker bij pasta's en stoofschotels.

La Casa de Bio Carmen Verdejo                                                                     € 7,49

Afkomstig uit de wijnregio Castilla La Mancha, Biologische geteelde wijngaarden en vegan gevinifieerd. Een lichtgele kleur met groenachtige hints. Intense aroma's van wit fruit, tropisch fruit, pompelmoes. Lekker veel sap. Fris en zeer fruitig met een goede structuur.

Lekker als aperitief wijn en altijd geschikt om bij gegrilde gerechten, groentegerechten en tapas te schenken.

La Casa de Bio Manuel Shiraz/Cabernet/Tempranillo                                  € 7,49

Bio en vegan blend van Syrah, Cabernet en Tempranillo. Heeft ook lekker wat temperament met veel kers en een tikje robuustheid. Sappige wijn met een soepele afdronk.

Lekker bij tapas als Albondigas, Serrano ham, Empanadas en Tortilla met chorizo.

Puerta Santa Rias Baixas Albarino                                                              € 13,50

Een 100% Albariño wijn afkomstig van 35 jaar oude wijngaarden in Crecente, in het subgebied Condado do Tea. Deze Albariño heeft een schone en briljante gele kleur met groene tinten. In de neus is hij intens en geurig, met aroma's van sinaasappelbloesem, meloen, lychee en mineralen. Bijna tropisch. Op de tong is hij soepel en romig, met energie en levendigheid, met een heldere, pittige zuurgraad en citrustonen van citroen die ervoor zorgen dat je naar een tweede glas verlangt

Lekker om zo te drinken of te combineren met vis, schaaldieren, Aziatisch eten, pasta of risotto.

nieuwe wijnen 2023 2 nieuwe wijnen 2023 1

« Terug