Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Steak sandwich met entrecote

Liefhebbers van een goed stuk vlees worden vrolijk van deze bijzondere sandwich. Een goede bite voor de stevige trek maar een topper als je het ons vraagt. Veel mensen zijn sceptisch over het gebruik van whisky in gerechten maar in dit recept is hij de kers op de taart.

1304_1_1436868285.jpg

Ingrediënten 2 personen
2 entrecotes
2 (gebakken) ciabatta broodjes
flinke hand rucola
olijfolie
20 gram roomboter

voor de whisky uienchutney
3 rode uien
2 tenen knoflook
40 ml Glengarry 12 years whisky
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels balsamicoazijn
snuf gerookte paprikapoeder
olijfolie
peper en zout

voor de steak saus
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels grove mosterd
10 ml Glengarry 12 years whisky
tabasco chipotle saus
citroensap
peper en zout

Uienchutney
Zet een steelpannetje op het vuur met een scheut olijfolie erin. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en fruit even aan. Voeg daarna 2 geperste tenen knoflook toe en bak ook deze even kort mee.
Blus dan het mengsel af met 40 ml Glengarry 12 years whisky en laat enkele minuten sudderen.
Voeg de bruine suiker, balsamicoazijn en een snuf gerookte paprikapoeder toe en roer alles nog even goed door. Laat het dan een minuut of 15 op laag vuur rustig sudderen, zodat het meeste vocht verdampt.
Laat het mengsel wat afkoelen en zet klaar voor later gebruik.

Steak sandwich saus
Dodelijk simpel natuurlijk. Je maakt gewoon eenvoudig een mengsel van alle ingrediënten en brengt het naar wens op smaak met wat peper en zout. Liever wat meer pit? Voeg dan gerust wat extra chipotle Tabasco toe. Liever iets meer zuur? Dan voeg je nog wat citroensap toe. Zet de saus klaar voor later gebruik.

Entrecote en steak sandwich
Zorg ervoor dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze ongeveer een kwartier voordat je ze gaat bakken royaal met grof zeezout en zwarte peper.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en smelt 20 gram roomboter in de pan. Bak dan de entrecotes op hoog vuur aan gedurende ongeveer 2-3 minuten. Zet het vuur lager en bak de entrecotes naar de gewenste gaarheid.
Haal de entrecotes uit de pan en laat ze even rusten voordat je ze gaat aansnijden. Je kunt alvast beginnen met het voorbereiden van de steak sandwich.
Snijd de ciabatta open. Bestrijk de delen licht met olijfolie en bak ze rondom krokant in een grillpan. Smeer vervolgens beide onderzijden met de steak saus en leg er wat rucola op. Hierna leg je de dun gesneden entrecote erop, gevolgd door de uienchutney en eventueel nog wat steak saus. Leg de bovenkant erop en houdt het eventueel bij elkaar met een prikker of wat keukentouw.

Eet smakelijk!

« Terug