Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Prosecco, Let's mix it!

Prosecco, let's mix it!

Natuurlijk is Prosecco lekker om puur van te genieten. Zeker bij mooi weer in de zomer. Zo hebben wij deze weken de heerlijke Bellussi Prosecco Vino Frizzante in de aanbieding, een tintelfrisse en zachtdroge Prosecco die wij standaard in ons assortiment hebben.

Maar wist u dat u met Prosecco fantastisch kunt mixen. Een lekkere variatie waar u zeker uw gasten mee kunt verrassen. We zetten een aantal lekkere Prosecco-cocktails voor u op een rij.

 

Bellini

Ontvel 2 rijpe perziken en pureer ze in een blender of met een staafmixer.
Schenk wat Prosecco in de gekoelde glazen, meng dit met wat perzikpuree en roer goed.
Vul daarna verder aan met Prosecco (voorzichtig want het gaat flink schuimen).
De juiste verhouding is 1/3 perzik en 2/3 Prosecco.
Doe er als laatste een mooi fruitspiesje met perzik en aardbei in, et voilà. 

 

Rossini 

Doe een handje aardbeien in de blender of pureer ze met een staafmixer.
U heeft voor een mooi lang glas Rossini 1/3 fruitpuree en 2/3 Prosecco nodig.
Met een vers aarbeienspiesje maakt u het helemaal af.

 

Scroppino

Een andere top zomercocktail uit Italië is de Scroppino. Eenvoudig te maken en zo lekker.
Mix voor 6 personen met de staafmixer 500 ml citroensorbetijs met 500 ml Prosecco en 80 ml wodka schuimig.
Schenk daarna de Scroppino uit in champagneglazen.
Een Scroppino is ook heerlijk als tussen- of nagerecht.

 

Mimosa

Schenk als eerste ca 2/3 deel Prosecco in een mooi champagneglas.
Schenk daarna voorzichtig zeer koude sinaasappelsap toe.
Uiteraard maakt u het feestelijk af met een schijfje sinaasappel.

 

Limon Fizz

Een heel populaire mixdrank de laatste jaren is de mix van Prosecco met Limoncello.
Begin met een klein laagje Limoncello (ca 1/3) en schenk het glas verder vol met Prosecco.
En ook hier maakt u weer uw Limon Fizz helemaal af met een schijfje citroen.

 

Ginger Fizz

Doe gember (stukje van ca. 2 cm), appel, (1/2 en geschild), water (2 dl)
en wat ijsblokjes in een blender en pureer tot een fijne massa.
Zeef deze appel-gember mix en schenk een breed limonadeglas halfvol.
Voeg daarna de Prosecco toe.

Spritz (of Spritz Aperol)

Iedere Italiaanse stad of streek heeft wel zo zijn eigen variant op de inmiddels zeer beroemde Spritz.
Neem een mooi glas (mag zowel een wijnglas als een longdrinkglas zijn)
en vul deze voor ongeveer 1/3 met Aperol, Campari of Cynar.
Voeg daar ongveer 2/3 deel Prosecco toe en (als u dat heeft) een beetje spuitwater/sodawater.
Een olijf aan een prikker en een schijfje sinaasappel maken het helemaal af.

Laatste tip: een suikerrandje

Hoe maakt u nu een mooi suikerrandje op uw glazen? Wel, eigenlijk heel eenvoudig. Doop het glas in een schoteltje gevuld met citroen- of sinaasappelsap en dip het daarna in een kom met fijne suiker. Een leuk effect krijgt u als u de suiker mengt met een beetje likeur of siroop. Grenadine maakt een mooie roze kleur.

Proost! en....