Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 18.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Weijs
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Pascal Jolivet Sancerre

(0,0 / 5)
Pascal Jolivet Sancerre
Een klasse wijn uit de Loirestreek, deze Sancerre van Pascal Jolivet. Vol van smaak, verfijnd en mineralig met een goede droge afdronk.
Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Dat Pascal ook ook een wijnman werd was al vroeg duidelijk. Hij had de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Hij was zich ervan bewust dat de terroir van Sancerre de mooiste Sauvignon Blancs kunnen voortbrengen. In zijn wijngaarden zocht bij drie bodemsoorten die bepalend worden geacht bij het maken van top Sancerre. Hij vond de zeer kalkrijke bodem in Bué, klei- en kalkachtige ondergrond in het westen van de appellatie en 'silex' (vuursteen) en kalksteen in het oosten. Pascal Jolivet's filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. Toevoegen van kunstmatige gistcultures is uit den bozen. De periode dat de suikers uit de druif vergist zijn, is hierdoor langer. Het is een keuze waarbij zuiverder wijnen ontstaan. De druiven van de drie verschillende terroirs worden individueel tot wijn gemaakt om zo hun specifieke karaktereigenschappen tot recht te laten komen. Tot slot worden de wijnen nog enkele maanden gelagerd waardoor zij mij geintegreerd raken. De fijne zuren zitten mooi verpakt in de wijn. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.
€ 22,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Loire
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Smaak
Vol van smaak, verfijnd en mineralig met een goede droge afdronk.
Wijn-spijs
Uitmuntende combinatie met schelp en schaaldieren,visgerechten met milde sauzen en bij zachte geitenkazen met in het bijzonder Crottin Chavignol.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review