Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 8.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Volgende generatie geeft Weijs nieuw elan

maandag 21 maart 2022

Slijterij Weijs is bezig met een grootschalige verbouwing. Derde generatie Sandra en Marieke Weijs zijn sinds eind 2019 de trotse eigenaren van het familiebedrijf. Samen gaan ze voor een complete vernieuwing van de slijterij aan de Herstraat in het centrum van Horst. De eigenaren willen op deze manier meegaan met de tijd en méér zijn dan alleen een slijterij.

De opening van de compleet vernieuwde slijterij staat voor eind april gepland. In “Slijterij Weijs 2.0” zal vooral de beleving centraal komen te staan. Zo staan er altijd verschillende dranken open om te proeven en worden er proeverijen georganiseerd in het compleet vernieuwde proeflokaal dat momenteel wordt ingericht. Daarnaast wordt ook de vertrouwde slijterij onder handen genomen en in een nieuw jasje gestoken. Met een compleet nieuwe formule, inclusief geheel nieuwe inrichting en huisstijl, is Slijterij Weijs voorbereid op de toekomst.

Een echte familiezaak, boordevol historie

In 1961 opende Piet Weijs aan de Herstraat zijn kruidenierszaak en drankenhandel. Als leverancier van Brand werd toen bier geleverd aan diverse horecazaken in de regio. Destijds was het nog gebruikelijk en zelfs bijna verplicht om als leverancier een rondje te geven bij het leveren van de drank. Ook als chauffeur ontkwam je er niet aan om er een te drinken, waarna gewoon weer in de vrachtwagen werd gestapt, op weg naar de volgende klant.

In 1983 werd de winkel overgenomen door Truus en Peter Weijs, die begonnen met een kleine slijterij bij de winkel.  Waar het in die tijd vooral jonge jenever en vieux waren die over de toonbank gingen, nam in de loop der jaren de aandacht voor wijn steeds toe. Met de stijgende vraag naar een goede fles wijn, groeide de zaak uit tot een winkel van 130 m2. In 2019 nam de derde generatie Weijs het bedrijf over.

Als jonge ondernemers staan Marieke en Sandra Weijs nu aan het roer van de zaak die in 1961 door grootvader Piet werd begonnen.

Dé plek om nieuwe dingen te ontdekken

Voor de gezusters Weijs staan persoonlijk advies en service op de eerste plek. Met verschillende opleidingen hebben ze allebei hun kennis uitgebreid. Waar Marieke dé expert is op het gebied van speciaalbieren en whisky, is Sandra de specialist op het gebied van wijn. Ook het personeel heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waardoor het team over alle relevante kennis beschikt om de klant te kunnen adviseren.

“Wij zijn er voor de ervaren drinker die toch nog graag verrast wil worden met iets nieuws. Of juist voor de minder geoefende drinker, die kennis wil maken met bijvoorbeeld whisky maar geen idee heeft waar te beginnen. Met onze kennis hopen we onze klanten met advies zo echt verder te helpen. Daar doe je het uiteindelijk voor” zegt Marieke. “Maar natuurlijk kun je bij ons ook gewoon terecht voor je favoriete wijntje, dat je al jaren drinkt.”

In de nieuwe zaak zal het genieten van de mooie momenten nóg meer centraal komen te staan. Bij Weijs gelooft men dat de perfect bijpassende drank een speciale gelegenheid namelijk hélemaal af kan maken.

De compleet vernieuwde Slijterij Weijs zal in de lente feestelijk geopend worden. Tijdens de verbouwing is de slijterij gewoon geopend: de loods naast de slijterij doet tijdens de werkzaamheden dienst als tijdelijke winkel, waar het personeel nog steeds voor iedereen klaarstaat.

Slijterij Weijs artikel 1

Foto 1: Sandra en Marieke Weijs voor de slijterij, vlak voor het begin van de verbouwing

 Slijterij Weijs artikel 2

Foto 2: De slijterij, midden in de verbouwingswerkzaamheden

« Terug