Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 22-7, 29-7 en 5-8 gesloten i.v.m. vakanties
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 8.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Historie

Historie

Drankenhandel Slijterij Weijs is sinds 1961 in Horst gevestigd. In het begin alleen als drankengroothandel en in 1983 is men begonnen met een kleine slijterij erbij. Inmiddels is de slijterij drie keer verbouwd en uitgegroeid tot wat het nu is.

Slijterij Weijs is een grote zaak waar alles overzichtelijk is uitgestald op een oppervlakte van 130 m2. Er is een uitgebreid assortiment aan speciaal bieren, gedistilleerd, whisky en wijn te vinden. Slijterij Weijs zorgt voor een afwisselend wijnaanbod, waardoor ze voor ieder een geschikte wijn in het assortiment hebben. Daarnaast zijn Peter en Truus constant op zoek naar nieuwe wijnen, dit doen ze door het bezoeken van proeverijen. Naast smaak is kennis van wijn erg belangrijk bij het verkopen ervan. Truus heeft in 2000 de vinologen opleiding met succes afgesloten en heeft Peter het wijncertificaat gehaald. Ook hebben diverse medewerkers het bier, wijn of gedistilleerd certificaat.

Aangrenzend aan de slijterij is een groot proeflokaal waar geregeld thema avonden worden verzorgd. Daarnaast biedt Slijterij Weijs u de kans om samen met hen een wijnavond voor een groep te verzorgen.  Ongeveer 2 keer per jaar wordt er een open wijnproeverij georganiseerd, waarbij u kennis kunt maken met een gedeelte van het assortiment.

Slijterij Weijs was aangesloten bij de organisatie Euroslijters, die sinds 20 april 2009 over is gegaan naar de organisatie úw topSlijter. Bij deze organisatie zijn ruim 140 winkels aangesloten en hiermee is de organisatie úw topSlijter de derde slijterijketen van Nederland. Daarmee geven zij duidelijk aan dat zij lokale slijters zijn die graag een stapje meer zetten voor hun klanten. De topSlijters zijn echte speciaalzaken met een groot assortiment. Toch kunnen zij niet alle merken en soorten voeren. Mocht het gebeuren dat een merk niet in huis is, dan bestelt  úw topSlijter dat graag. Al is het maar één enkele fles en meestal is het binnen 1 week binnen!

Op het gebied van feestverzorging is Slijterij Weijs al jaren actief. Niet voor niets is onze slogan: “Uw feest begint bij ons”. Ruim 20 tapinstallaties worden gebruikt in het verhuur. Service is waar alles om draait bij Slijterij Weijs. Bij feesten en partijen kan alles worden gebracht en opgehaald.

In het najaar hebben wij het niet alleen druk met proeverijen en feestverzorging maar de relatiegeschenkenperiode breekt dan weer aan. Hier besteden wij veel aandacht aan en op drankgebied kan alles op wens worden samengesteld.

De Horster gemeenschap is vertrouwd met deze zaak. Toeristen staan vaker even stil bij binnenkomst en zeggen wat is dit een mooie slijterij.