Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 21.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Craft beer festival Horst

Craft beer festival Horst

Na een zeer geslaagde 1e editie in 2018 vindt dit jaar het 2e Craft Beer Festival Horst plaats op zaterdag 13 juli 2019 bij Kasteel Huys ter Horst.

18 brouwerijen, ongeveer 100 soorten speciaalbier en live muziek: zorg dat jij erbij bent!

De poorten openen om 15:00 uur en sluiten weer om 23:00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar op: https://www.ticketcrew.nl/tickets/craft-beer-festival-horst

Volg onze facebookpagina voor meer informatie: https://www.facebook.com/CBFHorst/

Craft Beer Festival Horst 2018

We kijken terug op een geslaagde eerste editie van craft beer festival Horst. Met zomerse temperaturen, z'n 15 brouwerijen en meer dan 100 verschillende soorten bier, een wijnbar, foodtrucks en enthousiaste bezoekers was het zeer geslaagd. Wij zijn al bezig met de voorbereidingen voor 2019! Noteer alvast zaterdag 13 juli in je agenda. 

In samenwerking met het proeflokaal van Horst organiseren we zaterdag 14 juli het Craft Beer Festival Horst.
Om het echte festivalgevoel te benadrukken is gekozen voor een hele gave locatie: De Horster Kasteelruïne!
Met veel genoegen mogen wij u uitnodigen voor Craft Beer Festival Horst.

Een zomers festival waar genieten en beleven de ingrediënten zijn.
Ontdek vooral de wereld van bieren, maar ook wijn en spijs.
Een complete ervaring waarin genieten voorop gaat.

Aanvang: 15:00 - 23:00 uur
Entree: € 5,- te voldoen aan kassa, geen voorverkoop 

De komende periode volgen op onze facebook pagina allerlei activiteiten, brouwerijen en belevingen die op Craft Beer Festival Horst genoten mogen worden.

Als eerste te verwachten:
La Trappe Trappist - Proef de stilte
"La Trappe Trappist is integer gebrouwen bier. Maar het smaakt naar meer.
Als je goed proeft, herken je het belangrijke ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met de monniken. 

“Bier moet naar bier smaken.”

Sinds het ontstaan 10 jaar geleden, van De 7de Hemel specialiseert de brouwerij zich in biersmaken met een geheel eigen karakter.
Een aparte samenstelling van ingrediënten zorgt daarbij vaak voor een unieke smaak: en dat is natuurlijk waar het om draait bij speciaalbier! Deze unieke smaken zijn tot onze trots ook te proeven op Craft Beer Festival Horst 2018.

Craft Beer Festival Horst 2018 mag internationale gasten verwelkomen op 14 juli!
Antwerpse Brouw Compagnie is een van de toevoegingen aan de line up voor ons festival, waar o.a. het Seefbier wordt gebrouwen.

Benieuwd welke smaken deze mooie brouwerij ons komt brengen?

http://seef.be/

Oldskool wil bier brouwen in een nieuw format. Een focus op oude beertypes met pure liefde voor klassieke en moderne hoppen. Een perfecte combinatie voor gebalanceerde bieren, die rustig gedronken dienen te worden.
Het is de missie van Oldskool om bierliefhebbers, brouwerijen, café-eigenaren en slijterijen te overtuigen van de boodschap dat het mogelijk is om bier van hoge kwaliteit te brouwen door te werken met de juiste mensen en ingrediënten.
Aan de doorsnee consument wil de brouwerij graag tonen dat er meer is dan een normale Duvel of een kunstmatig gezoet Bockbiertje.

http://www.oldskoolbrewery.nl/

Onze volgende toevoeging aan de lijst is natuurlijk ook weer een mooie brouwerij.

Kasteel vormt sinds jaar en dag het hart van Bierkasteel van Honsebrouck, vooral bekend om haar karaktervolle hogegistingsbieren. Het assortiment weerspiegelt in grote lijnen de rijke Belgische traditie.

Okay, we mogen in onze line-up een mooie variatie aan brouwerijen met haar bieren presenteren.
Maar Craft Beer Festival Horst 2018​ is meer...

Beleving is ook te genieten in onder andere de wereld van koffie.
Daarom mogen we jullie mededelen dat Casa Barista's Coffee on Wheels Gennep​ op ons festival te vinden is, voor die lekkere kop koffie en een goed verhaal, gemaakt uit een Vespa Scooter bar van een echte barista als gastheer.

Bonus zaterdag!
Niet 1, maar 2 nieuwe namen.

Brouwerij Bliksem
Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem! Eerlijk bier van levensgenieters voor levensgenieters. Goed bier en goede muziek is voor ons een perfecte combinatie en het liefste compromisloos en snoeihard. F*ck de maandagochtend, geniet!

Speciaal bier wordt al heel lang gemaakt en gedronken. Een mooie traditie, maar zit bier minnend Nederland te wachten op het zoveelste traditionele speciaal bier. Zij vinden van niet! Traditie is goed maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe. Wij bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet altijd traditioneel zijn. We spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak.

http://www.brouwerijbliksem.nl/

Puuro Bierbrouwerij in Blerick
Puur, natuurzuiver, onvervalst, ambachtelijk, zijn zomaar een paar woorden waar we aan dachten toen zij in 2014 een naam zochten voor de nog te starten brouwerij die ze uiteindelijk Puuro gedoopt hebben.
Als hobbybrouwer is het allemaal begonnen! Bierbrouwen in een klein brouwketeltje van 30 liter veel proeven en ontwikkelen om te komen tot de uiteindelijke bieren zoals Weizen met frisse citroen, Quadruppel met sinasappel en koriander en tripels met jeneverbes of zoethout en om de bieren ook nog goed te combineren met gerechten werd besloten om een opleiding Zythologie in Belgie te doen dat is een goed idee gebleken en met veel inspiratie en nieuwe kennis is op basis van de oude recepten gebrouwen in kleine gelimiteerde oplages van telkens 10 hl.

Zouden we nog meer lokale brouwerijen mogen verwelkomen op Craft Beer Festival Horst 2018?

Natuurlijk!
Het verhaal van Stadsbrouwerij Eindhoven begon bij bierliefhebber David Hendrich. Hij schreef een boek over de zoektocht naar het oudste bierrecept van Eindhoven - dat hij overigens nooit gevonden heeft - en gaf hierover verschillende lezingen. Elke lezing sloot hij af met de woorden “Hoe leuk zou het zijn als er in Eindhoven weer een brouwerij komt?” Dat hij niet alleen was met die wens, blijkt nu een aantal jaren later. Met de hulp van een paar andere enthousiaste bierliefhebbers en de steun van een 40-tal investeerders is hij erin geslaagd om zijn droom waar te maken.

Stadsbrouwerij Eindhoven bevindt zich in het centrum van de stad, aan de rivier de Dommel. De brouwerij en het proeflokaal zijn gevestigd in de oude Schellensfabriek, waar vroeger stoffen gemaakt werden voor onder meer de zetels in KLM-vliegtuigen. Een gekende Eindhovense locatie met geschiedenis dus! Zowat alles in Stadsbrouwerij Eindhoven verwijst trouwens naar het rijke industriële verleden van de stad. Zo zit er bijvoorbeeld een Philips gloeilamp verwerkt in het logo van de Watt bieren en is één van hun bieren een eerbetoon aan de oude brouwerij De Haas.

http://stadsbrouwerijeindhoven.com/index.php

Volg onze facebookpagina en blijf op de hoogte!