Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00 uur
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 10.00 - 13.00 uur
Zo: Gesloten

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Weijs
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glen Scotia 12 Years Old Icons of Campbeltown

(0,0 / 5)
Glen Scotia 12 Years Old Icons of Campbeltown
The Mermaid
Het Schotse Glen Scotia lanceert de ‘Icons of Campbeltown’ series, waarvan de Single Malt Scotch whisky 12YO ‘The Mermaid’ No1 of 5 de eerste versie is. Deze prachtige fles is in samenwerking met artiest Joel Holtzman (bekend van Lucasfilm, Marvel, Disney, Macmillan) ontworpen. De fles is geïnspireerd door de zeemeerminnen die meermaals waren gezien in de omgeving van Campbeltown. Mogelijk geen toeval dat de toename aan zeemeermin waarnemingen gepaard gingen met het succes van het distilleren in de 19e eeuw. Deze Single Malt Scotch whisky heeft een finish van 8 maanden ondergaan op Palo Cortado Sherry Casks waarna de whisky op een vatsterkte van 54,10% is gebotteld.

Campbeltown
De legendarische plaats Campbeltown in Schotland staat centraal in de lancering van de ‘Icons of Campbeltown Series’. In het midden van Campbeltown staat een iconisch kruis waar vroeger vele verhalen werden gedeeld en feesten werden gevierd. Op dit kruis zijn lang geleden door onbekende handen verscheidene mysterieuze legendes uitgehouwen. Alhoewel deze legendes altijd onder de mensen van Campbeltown hebben geleefd, wil Glen Scotia deze verhalen delen met de rest van de wereld.

Glen Scotia Distillery
Glen Scotia is een kleine distilleerderij in Campbeltown. Al sinds 1832 distilleert men hier de typische kruidige en maritieme whisky’s waar Campbeltown om bekend staat. Zo werd de distilleerderij in 2021 zowel gekroond tot ‘Schotse distilleerderij van het jaar’ én als distilleerder van de beste single malt whisky ter wereld. De toewijding, vakmanschap en vastberadenheid van het team van Glen Scotia is een bron van inspiratie voor iedereen in de omgeving. Glen Scotia wil de locatie van de distilleerderij, Campbeltown, weer in het middelpunt van de aandacht te plaatsen met deze eerste editie van de ‘Icons of Campbeltown’ series.
€ 104,99
Fles
Huidige voorraad: 2
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
54.1% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
amber
Geur
Een fruitige maritieme dram met zeewier, toffee, tarte tatin en sinaasappel.
Smaak
Een romige textuur met een licht zoetje en maritiem van aard.
Afdronk
Een lange, hartige en warme afdronk. Een druppeltje water zorgt voor een meer kruidige afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review