Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Weijs
Herstraat 58
5961 GK HORST

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18:00 uur
Di: 9.00 - 18.00 uur
Wo: 9.00 - 18.00 uur
Do: 9.00 - 18.00 uur
Vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Vrijdag 22-3 sluiten wij om 19:30 i.v.m. personeelsavond

Drankenhandel-Slijterij Weijs úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Weijs
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine Des Marronniers Chablis 1er Cru Montmains

(0,0 / 5)
Domaine Des Marronniers Chablis 1er Cru Montmains
De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van de 1er Cru wijngaarden van Montmains, dat ook wel Les Butteaux wordt genoemd.

Beide vergistingen en de rijping vindt plaats op roestvrijstalen tanks met behulp van wilde gisten onder strenge temperatuurscontrole. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 15 maanden. De wijn heeft een mooie gouden kleur. De aroma's zijn puur, vederlicht en mineraal van karakter. Daarnaast is deze 1er Cru Montmains zeer elegant en complex. Met de al ontwikkelde aroma's zal de wijn verleiden en mogelijkheid geven tot vele gastronomische combinaties.

Extra info Domaine des Marronniers
Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio cmpleter te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zeldenziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
€ 34,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Chardonnay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Soepel & Subtiel
Kleur
Mooie gouden kleur
Geur
De aroma's zijn puur, vederlicht en mineraal van karakter. Daarnaast is deze 1er Cru Montmains zeer elegant en complex. Met de al ontwikkelde aroma's zal de wijn verleiden en mogelijkheid geven tot vele gastronomische combinaties.
Smaak
Mineraal en complex
Afdronk
Elegant en complex.
Wijn-spijs
Oesters, coquilles Saint-Jacques, kalfsvlees, vis in saus.
Serveertip
10 - 14 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review